microtech1.gif (16849 bytes)
 

 

Start
Omhoog
Prijslijst

 

 

 

 

 

 

Let op: vanaf maart 2005 is de "oude" Powermax niet meer leverbaar en presenteren wij hierbij zijn 

geheel vernieuwde en verbeterde opvolger de Ellipse

DE DRAADLOZE 
Ellipse CENTRALE MAAKT WONEN EN WERKEN PAS ECHT VEILIG EN COMFORTABEL

De gelegenheid maakt de dief. Inbraak en vernieling van eigendommen komen vaak voort uit het niet of onvoldoende beveiligen van de woning, winkel of bedrijfsruimte.

Het treffen van de juiste preventieve beveiligingsmaatregelen middels een beveiligingscentrale is hierbij vaak de meest effectieve en snelle oplossing om ongewenst bezoek te voorkomen. Maar hoe moet dit in een bestaand pand?

Met de Ellipse slaat u twee vliegen in één klap. Deze draadloze beveiligingscentrale biedt vele extra mogelijkheden. Daarnaast is het systeem snel en eenvoudig te monteren, zodat hak- en breekwerk overbodig wordt.


Het ideale draadloze systeem voor beveiliging 

De bescherming van uw huis en familieleden heeft de hoogste prioriteit. De Ellipse is simpel gezegd het meest geavanceerde, gebruikersvriendelijke
en betrouwbare draadloze alarmsysteem van dit moment.

De Ellipse is ontworpen om de eindgebruiker meer veiligheid, gemak en controle te bieden dan elk ander bestaand draadloos alarmsysteem. Voor zowel jong als oud is de Ellipse  centrale 
eenvoudig te bedienen dankzij de eenduidige functietoetsen en spraakteksten, welke de gebruiker “assisteert” bij het bedienen van het systeem.

Naast beveiliging biedt de Ellipse  tevens een scala aan aanvullende toepassingsmogelijkheden voor in huis, zoals o.a. de aansturing van elektronische apparatuur en verlichting. 

Het trekken van bekabeling behoort met de komst van de Ellipse tot het verleden. Zonder hak- of breekwerk kan deze centrale snel, eenvoudig en zonder rommel in ieder huis, winkel of bedrijf worden geïnstalleerd. 

De Ellipse  biedt vele voordelen op beveiligingsgebied 

 Hak- en breekwerk wordt tot een minimum beperkt met dit handzame draadloze systeem. 
 Bij verhuizing kan men de installatie eenvoudig demonteren en herplaatsen in de nieuwe woning.
 Een overzichtelijk display in combinatie met spraakteksten maakt de centrale eenvoudig in bediening en gebruik.
 Alle draadloze PowerCode producten bestaande uit standaard en diervriendelijke PIR detectoren, magneetcontacten, handzenders en rook-/glasbreukmelders kunnen op het Ellipse systeem worden
toegepast. 
 Dankzij de wisselende codering (CodeSecure) van de transmissie is de communicatie tussen handzender en centrale optimaal beveiligd.
 Maakt gebruik van de speciaal voor beveiligingstoepassingen gereserveerde 868 MHz frequentie.
 In totaal kunnen er 8 keyfob handzenders en 29 supervised draadloze PIR detectoren, rookmelders, glasbreukmelders, zenders en magneetcontacten op het systeem worden aangesloten.
 De beschikbaarheid van een programmeerbare output maakt het mogelijk om via de  Ellipse tevens een extern systeem, bijvoorbeeld de buitenverlichting of garagedeur, aan te sturen. 
 De laatste 100 gebeurtenissen worden opgeslagen en kunnen door de installateur op elk gewenst moment zichtbaar worden gemaakt. 
Eenvoudige bediening
De meeste commando’s kunnen, dankzij de dubbele functie per toets met één druk op de knop worden uitgevoerd. Eenvoudiger 
kan het haast niet!

Beveiligd en toch thuis
Beweeg u vrij door een beveiligd huis, dankzij de gedeeltelijke inschakeling van het alarm op deuren en ramen. 


Digitale berichten naar uw (mobiele) telefoon
Altijd op de hoogte van wat er thuis gebeurd! De Ellipse kan naar elk voorgeprogrammeerd telefoonnummer de status van uw systeem doormelden. 

Mogelijkheid tot inluisteren
Ook bij uw afwezigheid zal de Ellipse  waken over uw huis. In geval van alarm zal het systeem dit automatisch doormelden naar de meldkamer (mits aangesloten) of naar uw mobiele telefoon. De meldkamer of uzelf kan na het invoeren van de code inluisteren en zo bepalen hoe kritisch de situatie is.

Digitale assistent 
Middels spraak teksten begeleidt de Ellipse u bij de bediening van het systeem. Tevens wordt de systeemstatus, storingsinformatie, zone-informatie, alarmmeldingen en paniekmeldingen weergegeven.

Compacte handzender 
Met één druk op de knop heeft u met deze kleine handzender de centrale in- of uitgeschakeld dan wel uw buitenverlichting of het functioneren van de garagedeur onder controle.

Doormelding naar meldkamer
De Ellipse centrale kan worden aangesloten op een meldkamer voor alarmopvolging van brand of inbraak. Uw beveiligingsinstallateur kan u hierover informeren.

Veelzijdigheid
De Ellipse-serie biedt een complete range aan draadloze zenders, magneetcontacten en PIR detectoren, welke toegepast kunnen worden op de Ellipse centrale.
 

Volledige Ellipse-serie is toepasbaar op de Ellipse centrale

De Ellipse-serie biedt ruime mogelijkheden voor elk denkbare situatie waar toepassing van draadloos apparatuur gewenst of noodzakelijk is. 

De totale productrange bestaande uit de mobiele (hand)zenders (in 1, 2 en 4-kanaals uitvoering), vaste zenders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreukmelders en (diervriendelijke) detectoren kunnen worden toegepast op de Ellipse centrale. 

Storingsvrij beveiligd dankzij speciale eigen frequentie voor 868 MHz .

Werd er in het verleden onder bepaalde omstandigheden nog wel eens een vraagteken gezet bij het effectieve bereik van draadloze apparatuur, tegenwoordig is dit met de nieuwste generatie draadloze producten onder 868 MHz absoluut niet meer het geval.

Speciaal voor beveiligingstoepassingen heeft de Europese Unie de 868-frequentie aangewezen. Deze frequentie zal voornamelijk gebruikt gaan worden voor draadloze inbraak- en brandbeveiliging van bedrijven, woningen en sociale alarmering.

De kans op mogelijke storingen als gevolg van het gebruik van andere draadloze apparatuur (draadloze telefoons, afstandsbedieningen, babyfoons etc.) behoort hiermee grotendeels tot het verleden.

    

Programmeren op locatie of op afstand

Het is mogelijk om de Ellipse lokaal te programmeren via het bedieningspaneel dan wel gebruik te maken van de Ellipse programmeer kit 

Middels deze kit bestaande uit software, een programmeerkabel en een RS-232 adapter print is het mogelijk om via de laptop of computer de centrale te programmeren. 

Tevens is deze software geschikt om de Ellipse  centrale op afstand te up-/downloaden. Dit is alleen mogelijk in combinatie met een speciaal geconfigureerde US Robotics modem. Deze modem kan samen met de kit geleverd worden.